8. Internal Smell

SENSI INTERNI / INTERNAL SENSES

Internal olfactory mode … what is it like? (breathing out/exhaling)
savor
intensity
aromatic feeling
sapidity
related scents

The savors that characterize a particular food are perceived with an internal part of the smelling sense (postnasal). Differently from the odors, which are perceived externally by breathing in, savors are perceived only when exhaling, also through the sense of smell that internally processes volatile substances ingested and chewed. The sense of smell inside the mouth allows us to perceive savors and aromas with certain intensity, a degree of aromatic sipidità… and different feelings.

 

…versione italiana

Olfatto interno (sapore)   …di che cosa sa? (espirando, esalando)
sapore
intensità
franchezza aromatica
sipidità
sentori riconducibili

I sapori che caratterizzano un preciso alimento vengono percepiti con una parte interna dell’olfatto (retronasale). A differenza degli odori, che vengono percepiti esternamente inspirando, i sapori vengono percepiti solo in fase di espirazione, sempre attraverso l’olfatto che internamente elabora delle sostanze volatili ingerite e masticate. L’olfatto nella sua accezione interna alla bocca ci consente di percepire sapori e sentori con intensità, grado di sipidità e franchezze aromatiche differenti.

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